Compania care administreaza site-ul https://poncho.ro denumit in continuare Poncho.ro, este SC ABC Design Media SRL si este inregistrata la registrul comertului cu numarul J40/20834/2004 avand codul unic de inregistrare RO17040190.

Folosirea acestui site implica acceptarea termenilor si conditiilor de mai jos. ABC Design Media SRL isi asuma dreptul de a modifica aceste prevederi fara o alta notificare.

1. Acces la informatii

ABC Design Media SRL garanteaza utilizatorului acces limitat, in interes personal pe site-ul Poncho.ro si nu ii confera dreptul de a descarca sau de a modifica partial sau integral site-ul, de a reproduce, de a copia, de a vinde/revinde sau de a exploata site-ul in orice maniera contrare intereselor companiei ABC Design Media SRL, fara acordul prealabil scris al acesteia.

2. Dreptul de autor.

Intregul continut al site-lui Poncho.ro - imagini, texte, elemente de grafica, simboluri, web, email si alte date sunt proprietatea ABC Design Media SRL si a furnizorilor sai si este aparat de legea pentru protectia drepturilor de autor.

3. Preturi

Toate preturile prezentate includ TVA (19%). Comanda minima pentru efectuarea unei livrari este de 30 lei (TVA inclus).

4. Livrare

Livrarea produselor se face oriunde pe teritoriul Romaniei. ABC Design Media SRL isi rezerva dreptul sa efectueze confirmarea comenzilor inainte de onorarea lor. Daca livrarea se face pentru o localitate unde curieratul rapid nu are punct de lucru, va fi un cost suplimentar la transport, care va fi suportat de catre client. Acest cost suplimentar depinde de distanta de la cel mai apropiat punct de lucru al curierului. Inainte de livrare vom comunica valoarea costului suplimentar iar comanda va fi trimisa doar cu acceptul dvs.

ABC Design Media SRL isi rezerva dreptul sa anuleze livrarea produselor comandate daca acestea nu pot fi onorate din motive care includ: incedii, explozii, inundatii, epidemii, greve, actiuni guvernamentale, razboaie, acte de terorism, proteste, rascoale, tulburari civile sau alte impedimente de forta majora conform uzantelor legii romanesti.

Receptia produselor reprezinta acceptul clientului ca produsele au ajuns in stare buna. Valoarea maxima a daunelor ce pot fi platite de ABC Design Media SRL fata de orice client in cazul nelivrarii sau a livrarii necorespunzatoare, este valoarea sumei incasate de ABC Design Media SRL de la acest client.

5. Plata

Plata produselor se poate face pe baza facturii proforme primita pe mail, prin ramburs la livrarea produselor sau prin virament bancar.

Sistem ramburs: plata produselor se face la curier in momentul livrarii coletului.

Virament bancar: se poate realiza prin mandat postal, ordin de plata. In cazul platii prin mandat postal sau ordin de plata dovada platii trebuie trimisa catre ABC Design Media SRL la adresa de email vanzari@poncho.ro.

6. Garantia produselor

Toate produsele comercializate pe Poncho.ro beneficiaza de garantie pentru o perioada de 3 luni de la data achizitiei. Nu fac obiectul garantiei produsele care prezinta defecte fizice precum: lovituri, crapaturi, ciobiri, componente/piese arse sau plesnite etc., etichete sau sigilii de garantie deteriorate, indepartate sau modificate, produsele utilizate in conditii neadecvate (tensiuni de alimentare necorespunzatoare, supunerea la variatii mari de temperatura si presiune, socuri mecanice, manipulare incorecta, utilizarea produselor in conditii de umiditate, praf, noxe sau sub actiunea substantelor chimice etc.), setari si instalari incorecte, prize fara impamantare, patrunderea de lichide, metale sau alte substante in interiorul echipamentelor, interventia mecanica sau plastica asupra produselor, conectarea sau deconectarea anumitelor componente in timpul functionarii echipamentelor.

7. Dreptul de returnare a produselor

Produsele care fac obiectul comenzilor incheiate online, pot fi returnate, fara invocarea vreunui motiv intr-un termen de 14 zile de la data primirii acestora; inainte de expirarea perioadei de retragere, consumatorul are dreptul de a se retrage din prezentul contract, fara a fi nevoit sa justifice decizia de retragere si fara a suporta alte costuri decat cele prevazute la art. 13, alin. (3) si art. 14 din O.U.G Nr. 34/2014, in termen de 14 zile calendaristice incepand de la ziua in care intra in posesia fizica a produsului.

Cheltuielile de returnare sunt suportate de consumator. Iti recomandam pastrarea ambalajului original pentru protejarea integritatii produselor.

Produsul returnat trebuie sa fie in aceeasi stare in care a fost livrat;

Consumatorul este responsabil doar in ceea ce priveste diminuarea valorii produselor rezultata din manipularea acestora, diferit de ceea ce este necesar pentru determinarea naturii, caracteristicilor si functionarii acestora, conform art. 14, alin. 3 din OUG 34/2014.

Vanzatorul va rambursa contravaloarea produsului in maxim 14 (paisprezece) zile calendaristice de la data informarii ABC Design Media SRL. de catre Consumator asupra deciziei sale de retragere din contract si acceptarea returului. ABC Design Media SRL va putea amana rambursarea contravalorii produsului pana la primirea produsului vandut sau pana la primirea unei dovezi conform careia acesta a fost expediat, in cazul in care ABC Design Media SRL nu s-a oferit sa recupereze el insusi produsul (se va lua data cea mai recenta). Suma de bani aferenta produselor returnate se va restitui ulterior verificarii produselor dupa stabilirea de comun acord a modalitatii de restituire sau conform procedurilor legale.

Exceptiile privind dreptul de retur, nu se accepta returul lor, sunt enumerate exemplificativ, fara a ne limita la urmatoarele (conform art. 16 OUG 34/2014):

- produsele pentru ingrijire personala, cosmetice, parfumuri, produsele pentru igiena intima si produsele pentru igiena dentara pot fi returnate doar daca sunt sigilate.

In cazurile in care produsele returnate prezinta deteriorari sau sunt incomplete, prezinta urme de uzura, zgarieturi, lovituri, accesorii lipsa, ne rezervam dreptul de a opri o suma din valoarea produsului (valoare cu TVA), suma ce va fi comunicata dupa evaluarea prejudiciilor aduse.

De asemenea, ne rezervam dreptul de a refuza acceptarea returului in situatia unor abuzuri (returnari repetate).

Suma aferenta returului se ramburseaza intr-un cont bancar sau se poate ridica numerar personal de la sediul nostru (daca plata a fost facuta numerar).

Te rugam sa verifici integritatea fizica a coletelor in momentul in care le primesti de la curier in prezenta curierului si sa ceri intocmirea unui proces verbal de constatare a daunelor daca produsele prezinta urme de deteriorare. Orice reclamatie ulterioara nu va fi luata in considerare.

Daca produsele de returnat au fost insotite de eventuale bonusuri, trebuie returnate si acestea. Daca ai cumparat mai multe produse de acelasi fel si vrei sa le returnezi pe toate, asigura-te ca doar unul a fost desigilat. Returul celorlalte produse se accepta doar daca sunt sigilate.

Pentru returnarea produselor comercializate de Poncho.ro ne puteti contacta prim email: vanzari@poncho.ro telefon 0214670770 / 0728743728

8. Protectia Datelor cu Caracter Personal

Datele cu caracter personal vor fi colectate si prelucrate de catre ABC Design Media SRL numai in masura permisa prin Legea nr. 677/2001 privind protectia persoanelor cu privire la prelucrarea de date cu caracter personal si circulatia libera a acestor date.

Scopul colectarii datelor este: informarea utilizatorilor / clientilor (Cumparatorilor) privind situatia contului lor de pe Poncho.ro, informarea utilizatorilor/clientilor privind evolutia si starea comenzilor, evaluarea produselor si serviciilor oferite, activitati comerciale, de promovare a produselor si serviciilor, de marketing, de publicitate, de urmarire si monitorizare a vanzarilor si comportamentul consumatorului.

Prin citirea prezentelor Termene si Conditii ati luat la cunostinta faptul ca va sunt garantate drepturile prevazute de lege, respectiv dreptul de informare, dreptul de acces la date, dreptul de interventie, dreptul de opozitie, dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale, dreptul de se adresa justitiei in caz de incalcare a drepturilor sale garantate de Legea 677/2001 pentru protecţia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal şi libera circulaţie a acestor date. Totodata, aveti dreptul de a va opune prelucrarii datelor dvs. personale si de a solicita stergerea totala sau partiala a acestora. Pentru exercitarea acestor drepturi, va puteti adresa cu o cerere scrisa prin email la adresa vanzari@Poncho.ro. De asemenea, va este recunoscut dreptul de a va adresa justitiei pentru orice incalcare a drepturilor dumneavoastra privind prelucrarea datelor cu caracter personal.

Daca aveti orice intrebare despre modul in care datele dumneavoastra sunt utilizate, daca doriti sa exercitati oricare dintre drepturile de mai sus, sau daca unele din datele despre dumneavoastra sunt incorecte, va puteti adresa ABC Design Media SRL cu o cerere scrisa, datata si semnata.

Informatiile pe care ni le furnizati vor fi utilizate in scopul pentru care le-ati furnizat, pentru a administra, a sprijini si a evalua serviciile noastre si a preintampina incalcarea securitatii, a legii si a termenilor nostri contractuali.

ABC Design Media SRL poate furniza datele dumneavoastra cu caracter personal altor companii cu care se afla in relatii de parteneriat, dar numai in temeiul unui angajament de confidentialitate din partea acestora, prin care garanteaza ca aceste date sunt pastrate in siguranta si ca furnizarea acestor informatii personale se face conform legislatiei in vigoare, dupa cum urmeaza: furnizori de servicii de curierat, servicii bancare.

9. Dispozitii finale

Orice alta problema cauzata de produsele si serviciile prezentate pe Poncho.ro, sau de informatiile prezentate pe acest site, si care nu este deja tratata de nici un articol din prezentul document, se va solutiona pe cale amiabila in termen de 30 de zile lucratoare de la data sesizarii in scris a problemelor, de catre utilizator. In cazul in care nu s-a reusit stingerea conflictului pe cale amiabila, competenta revine instantelor de judecata romane sau unui organism de rezolvare a disputelor alternativ, agreat de ambele parti. Fiind de acord acesti Termeni si Conditii de Utlizare a site-lui Poncho.ro, clientul isi asuma in totalitate aceste riscuri.